Hoeveel landen heeft Amazon vestigingen in? (Lijst van locaties)

Hoeveel landen heeft Amazon vestigingen in? (Lijst van locaties)

Van alle retailbedrijven ter wereld is Amazon waarschijnlijk een van de bekendste en zeker een van de grootste.

Gezien de opmerkelijke opkomst van deze e-commerce gigant vraagt u zich misschien af in hoeveel landen Amazon actief is?

Ik kon het niet laten om hetzelfde te denken, dus ik ben aan de slag gegaan met genoeg onderzoek, en dit is wat ik heb geleerd! 

In hoeveel landen is Amazon actief?

Als wereldwijd e-commerce bedrijf is Amazon actief in 13 landen met specifieke sites die zijn gewijd aan shoppers in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, evenals Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, India, Italië, Japan, Mexico en Spanje. Amazon verzendt ook wereldwijd naar meer dan 100 landen.

Als u meer wilt weten over de enorm succesvolle operaties van Amazon niet alleen in de VS maar over de hele wereld, lees dan verder voor een lijst van Amazon-locaties.

Wat is de lijst met Amazon-locaties?

Amazon is een in de VS gevestigd bedrijf met hoofdkantoor in Seattle, Washington. Deze hoofdkantoren werden geopend in de jaren negentig toen Amazon werd opgericht, maar tegenwoordig is de campus van het bedrijf in Seattle echt next-level.

De hoofdkantoren van Amazon bestaan eigenlijk uit drie torens en maken deel uit van de prominente skyline van Seattle.

Hoewel Amazon sterke banden heeft met Seattle, heeft de razendsnelle opkomst van het bedrijf in de afgelopen twee decennia in de VS ervoor gezorgd dat het exponentieel is gegroeid.

Amazon heeft nu een aanwezigheid in alle 50 staten van de VS, of het nu gaat om enorme magazijnen of bezorgingsdekking.

Als we kijken naar Amazon op wereldwijde schaal, zijn er speciale Amazon-vestigingen te vinden in de VS, VK, Canada, Mexico, India, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, China, Japan en Australië.

Zelfs als Amazon niet gevestigd is in een bepaald land, biedt het via zijn wereldwijde verzendnetwerk waarschijnlijk ten minste beperkte levering.

Hoeveel landen hebben Amazon-magazijnen?

Amazon Warehouses

Amazon heeft 110 actieve fulfillment centers in de VS en in totaal 185 magazijnen over de hele wereld.

Het grootste Amazon-magazijn bevindt zich in Mt. Juliet, Tennessee. Er wordt echter een nog grotere faciliteit ontwikkeld in Colorado Springs.

Naast talloze Noord-Amerikaanse magazijnen in de VS, Canada en Mexico, groeit de aanwezigheid van Amazon ook in het VK, waar het Amazon LCY2 Distribution Centre twee miljoen vierkante voet aan magazijnruimte beslaat.

Andere Europese Amazon-locaties zijn onder meer Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Slowakije, Spanje en Turkije.

Als we naar Azië kijken, heeft Amazon magazijnlocaties in China, Japan, India, Pakistan, Saoedi-Arabië, Singapore en de Verenigde Arabische Emiraten.

Australië, Brazilië en Egypte zijn de overige internationale bestemmingen met Amazon-magazijnen voor snellere levering en een grotere productbeschikbaarheid.

In welke landen is Amazon Prime beschikbaar?

Amazon Prime is een enorm populaire abonnementsservice die aantrekkelijke voordelen biedt zoals gratis tweedaagse verzending en uitgebreide toegang tot digitale streaming.

Veel van de belangrijkste technische producten van Amazon en gevraagde bezorgopties zijn ook exclusief voor Prime-leden.

De grootste Amazon Prime-ledenbasis bevindt zich in de VS, waar meer dan 150 miljoen leden zijn.

Maar Amerikanen zijn niet de enigen die kunnen profiteren van Amazon Prime. Prime-lidmaatschappen zijn in totaal beschikbaar in 21 landen.

Naast de VS zijn de andere landen die in aanmerking komen voor Amazon Prime onder andere Oostenrijk, Australië, België, Brazilië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, India, Italië, Japan, Luxemburg, Mexico, Nederland, Saudi-Arabië, Singapore, Spanje, Zweden en Turkije.

Houd er wel rekening mee dat gratis verzendopties en -tijden per land kunnen variëren, wat wordt uiteengezet tijdens het aanmeldingsproces voor Amazon Prime.

Als u meer wilt weten, kunt u ook onze gerelateerde posts bekijken over de doelgroep van Amazon, of Amazon naar Nieuw-Zeeland komt en wat Amazon doet met zijn big data.

Conclusie

Amazon is een van 's werelds snelstgroeiende bedrijven en hoewel het hoofdkantoor zich in de VS bevindt, blijft het bedrijf nieuwe hoogten bereiken met een aanwezigheid in veel landen over de hele wereld.


Van de in totaal 185 Amazon-fulfillmentcentra wereldwijd bevinden zich er 110 in de VS, waarbij er nog veel meer locaties gepland zijn voor de komende jaren.


Wat betreft land-specifieke sites heeft Amazon een speciaal platform voor shoppers uit de VS, VK, Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, India, Italië, Japan, Mexico en Spanje.

Een reactie posten

0 Reacties