Amazon annuleringen beleid (Hoe het werkt, terugbetaling + meer)

Amazon annuleringen beleid (Hoe het werkt, terugbetaling + meer)

Winkelen op Amazon is geweldig; je kunt bijna elk denkbaar product bestellen vanuit vrijwel elke locatie zolang je een internetverbinding hebt.

Maar wat gebeurt er als je je bestelling wilt annuleren? Staat Amazon toe dat je bestellingen annuleert? En zo ja, hoe verwerkt Amazon dan de terugbetaling?

Hier is alles wat ik ontdekte over het annuleringsbeleid van Amazon!

Amazon annuleringen beleid

Amazon-klanten kunnen bestellingen annuleren zolang het proces van verzending niet is gestart. Als je annuleert, geeft Amazon binnen drie tot 30 dagen een volledige terugbetaling voor de oorspronkelijke aankoopprijs, afhankelijk van je betaalmethode. Bovendien zijn er geen kosten verbonden aan het annuleren van Amazon-bestellingen, of het nu gaat om items die door Amazon of derden worden verzonden.


Om te leren hoe je stap voor stap bestellingen op de Amazon-website of de mobiele app kunt annuleren, blijf lezen!

Hoe annuleer je bestellingen op Amazon?

Het annuleren van Amazon-bestellingen is heel eenvoudig, want de website stelt je in staat dit te doen in drie eenvoudige stappen.

Ga eerst naar de sectie "Je bestellingen" van je Amazon-profiel en zoek de bestelling die je wilt annuleren.
Selecteer vervolgens het selectievakje naast elk item dat je wilt annuleren, dat je naast het product kunt vinden. Klik ten slotte op de knop "Geselecteerde items annuleren" nadat je hebt geselecteerd welke items je wilt annuleren.

Na deze drie stappen worden de geselecteerde items niet aan jou geleverd.

Hoe bevestig je geannuleerde bestellingen op Amazon?

Er zijn twee eenvoudige methoden om te bevestigen dat je Amazon-bestelling is geannuleerd.
Ten eerste stuurt Amazon je een bevestigingsbericht naar het e-mailadres op je account nadat je een annulering hebt ingediend.

Als je echter geen e-mailbevestiging ontvangt, controleer dan je Amazon-account. Nadat je bent ingelogd op je Amazon-account, zoek je de sectie 'Je bestellingen' in je instellingen.

Als je de bestelling ziet in de sectie 'Geannuleerde bestellingen', kun je er gerust op zijn dat je bestelling effectief is geannuleerd.

Kun je Amazon-bestellingen annuleren die al zijn verzonden?

Helaas kun je Amazon-bestellingen die al in het verzendproces zijn terechtgekomen niet annuleren. Amazon biedt echter wel de mogelijkheid om het item terug te sturen of te vervangen.

Als Amazon je bestelling rechtstreeks verzendt, kun je je verpakking weigeren of retourneren met behulp van het "Online retourcentrum" van Amazon.

Als een externe verkoper je bestelling heeft verzonden, moet je rechtstreeks contact opnemen met de verkoper voor informatie over het retourneren van je bestelling.

Zijn er kosten verbonden aan het annuleren van een Amazon-bestelling?

Sommige bedrijven brengen bepaalde kosten in rekening voor het annuleren van bestellingen, waarbij het bedrag uit je terugbetaling wordt gehaald. Een handig ding bij het annuleren van bestellingen op Amazon is dat er geen kosten zijn verbonden aan het proces.

Dus nadat je een bestelling hebt geannuleerd, geeft Amazon onmiddellijk je geld vrij in je account.

Zijn er kosten verbonden aan het annuleren van een Amazon-bestelling?

Sommige bedrijven brengen bepaalde kosten in rekening voor het annuleren van bestellingen, waarbij het bedrag uit je terugbetaling wordt gehaald. Een handig ding bij het annuleren van bestellingen op Amazon is dat er geen kosten zijn verbonden aan het proces.

Dus nadat je een bestelling hebt geannuleerd, geeft Amazon onmiddellijk je geld vrij in je account.

Kun je Amazon-bestellingen annuleren op de mobiele app?

Amazon stelt je ook in staat om bestellingen te annuleren via de Amazon-app, en het proces is heel vergelijkbaar met de online stappen. Na het vinden van het hoofdmenu op de app, tik je op "Je bestellingen".

Selecteer vervolgens de bestelling die je wilt annuleren en tik op "Item annuleren", gevolgd door "Geselecteerde items annuleren".

Als je het item dat je in eerste instantie wilt annuleren niet ziet na het bekijken van "Je bestellingen", klik dan op "Meer items weergeven".

Net als bij het online proces stuurt Amazon je een bevestigingse-mail om ervoor te zorgen dat je bestelling effectief is geannuleerd.

Waarom worden sommige Amazon-bestellingen automatisch geannuleerd?

Soms worden bepaalde bestellingen op Amazon automatisch geannuleerd, ongeacht de verzoeken van de klant.

Volgens Amazon annuleren sommige bestellingen automatisch als ze niet zijn verzonden en bevestigd binnen 30 dagen na de geschatte verzenddatum.

Een maand is behoorlijk lang voor een klant om te wachten op een bestelling die Amazon al had moeten verzenden.

Om die reden bevat de website van Amazon een automatische update voor de "Amazon Order Auto Cancellation" -tijdlijn aan het einde van de maand.

Hoe ga je om met per ongeluk geannuleerde Amazon-bestellingen?

Helaas kan het proces niet worden teruggedraaid als je per ongeluk een bestelling op Amazon annuleert.

Als je bij een externe verkoper hebt gekocht, kun je rechtstreeks contact opnemen met de verkoper en hen informeren over je per ongeluk geannuleerde bestelling.

Als je een product rechtstreeks bij Amazon hebt gekocht, moet je het opnieuw bestellen als je het per ongeluk hebt geannuleerd.

Hoe geeft Amazon een terugbetaling uit?

Amazon garandeert dat annuleringsrefunds binnen drie tot 30 werkdagen worden verwerkt, afhankelijk van je oorspronkelijke betaalmethode.


Aankopen met een debetkaart, betaalrekening of SNAP-fondsen duren bijvoorbeeld tot tien werkdagen om te verwerken.


In vergelijking daarmee worden aankopen met creditcards of Amazon-cadeaubonnen veel sneller verwerkt (tussen één en vijf werkdagen).


Bij aankopen met een prepaid creditcard duurt de teruggave van het geld het langst en kan dit tot 30 dagen duren.


De reden dat terugbetalingen enkele dagen kunnen duren voordat ze op je account staan, is dat Amazon meerdere annuleringen verwerkt en ervoor wil zorgen dat de terugbetaling correct wordt afgehandeld.


Bovendien geeft Amazon je geld terug naar de oorspronkelijke vorm van betaling op je Amazon-account.

Geeft Amazon volledige terugbetalingen voor geannuleerde bestellingen?

Soms geeft het bedrijf bij het retourneren van een bestelling van Amazon een gedeeltelijke terugbetaling.

Voor geannuleerde Amazon-bestellingen zorgt het bedrijf er echter voor dat je altijd een volledige terugbetaling krijgt voor het oorspronkelijke bedrag van het item.

Hoe controleer je de status van je terugbetaling?

Net zoals je de status van je geannuleerde bestellingen kunt controleren, stelt Amazon je ook in staat om de status van je terugbetaling te controleren. Ga eerst naar de sectie "Je bestellingen" van je Amazon-account.

Nadat je de bestelling hebt gevonden die je hebt geannuleerd, selecteer je "Terugkeer-/teruggave-status weergeven". Je kunt de status van je terugbetaling ook vinden door op "Details van bestelling weergeven" naast de relevante bestelling te klikken.

De status van je terugbetaling wordt weergegeven onderaan de pagina 'Besteloverzicht'.

Hoe retourneer je producten bij Amazon?

Stel dat je een bestelling wilt annuleren, maar het product al in het verzend- en bezorgproces zit. Gelukkig stelt Amazon je in staat om bijna alles binnen 30 dagen na de oorspronkelijke aankoopdatum te retourneren.

Om een product aan Amazon te retourneren, ga je naar de sectie "Je bestellingen" van je Amazon-account en selecteer je de relevante bestelling.

Nadat je het item hebt geselecteerd dat je wilt retourneren, klik je op "Artikel retourneren".

Amazon zal je dan vragen om te specificeren waarom je het item retourneert. Dit kan variëren van 'verkeerde grootte' tot 'defect artikel'.

Vervolgens zal Amazon je een verzendlabel sturen dat je kunt gebruiken om het item terug te sturen. Zorg ervoor dat je het label goed bevestigt en verstuur het zo snel mogelijk om zeker te zijn dat je binnen de retourperiode blijft.

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat sommige items niet worden geretourneerd, waaronder digitale aankopen en gepersonaliseerde producten.

Conclusie

In het kort biedt Amazon klanten de mogelijkheid om bestellingen te annuleren zolang deze niet zijn verzonden. Bij geannuleerde bestellingen biedt Amazon altijd een volledige terugbetaling voor het oorspronkelijke aankoopbedrag.

Daarnaast kunnen klanten bijna alles wat ze kopen binnen 30 dagen na de oorspronkelijke aankoopdatum retourneren.

Het proces om items te annuleren en terug te sturen bij Amazon is relatief eenvoudig en toegankelijk via zowel de website als de mobiele app.

Zorg er altijd voor dat je de voorwaarden en beperkingen van Amazon begrijpt voordat je een bestelling plaatst of annuleert om er zeker van te zijn dat je geen onaangename verrassingen tegenkomt bij het retourneren van je producten.

Een reactie posten

0 Reacties