Walmart DSV Programma (Wat het is, Goedkeuring krijgen, Drop Shipping + Mee)

 

Walmart DSV Programma (Wat het is, Goedkeuring krijgen, Drop Shipping + Mee)

Je hebt misschien gehoord van het verkopen via derden, maar heb je gehoord van tweede partij verzending?

Dit wordt ook wel dropshipping genoemd en Walmart, 's werelds grootste retailer, voert een programma uit waarmee verkopers kunnen profiteren van deze praktijk.

Maar wat is het Walmart Drop Ship Vendor-programma? Hier is wat ik ontdekte!

Wat is het Walmart DSV-programma?

Het Walmart Drop Ship Vendor-programma is gericht op ervaren e-commerce verkopers die hun eigen magazijnruimte bezitten en exploiteren en grote hoeveelheden voorraad kunnen verkrijgen. Walmart koopt vervolgens de voorraad, verkoopt het online en dekt de verzendkosten, terwijl de oorspronkelijke verkoper de feitelijke verzending onder de merknaam van Walmart uitvoert. Blijf lezen om meer te weten te komen over hoe het Walmart DSV-programma werkt, wat er nodig is om goedgekeurd te worden en waar u uw Walmart-producten kunt verkopen!

Hoe werkt het Walmart DSV-programma?

Dropshipping wordt gedefinieerd als een inventarisvervullingmethode waarbij de detailhandelaar (in dit geval Walmart) voorraad inkoopt bij een externe leverancier tegen groothandelsprijzen en deze met winst verkoopt. De retailer biedt het platform voor de verkoop; de externe leverancier zorgt voor de verzending. Op deze manier is drop-ship eigenlijk een hybride van first-party en third-party verkopen.

Walmart voert zijn programma echter iets anders uit dan andere grote retailers zoals Amazon.

Om te beginnen voeren ze een strikt aanvraagproces uit.

Net als bij de registratie van hun Marketplace-verkoper, heb je veel documentatie nodig om te bewijzen dat je een betrouwbare en ervaren verkoper bent waarmee ze zaken willen doen (zie hieronder voor meer informatie).

Als je eenmaal bent goedgekeurd, begin je het onboarding proces, waarbij je nog meer documentatie verstrekt over je magazijn.

Vervolgens stel je ten minste één item in (tenzij je kleding, cadeaubonnen, services of importproducten verkoopt) met behulp van het Item 360-programma. 

Wanneer dat is voltooid, ontvang je een e-mail waarin staat dat je inventaris live is gegaan op de website. 

Zodra de verkopen binnenkomen, ga je aan de slag met het vervullen en verzenden van die bestellingen met behulp van Walmart-verpakking. En natuurlijk dekt Walmart alle verzendkosten als onderdeel van DSV.

Hier zijn een paar dingen om rekening mee te houden om je te helpen op te vallen:

  • Volgens Zentail.com is het aanbieden van tweedaagse verzending de manier om te gaan - nog beter als je het gratis aanbiedt, omdat de verzending jou niets kost.
  • Hoewel je niet zoveel controle hebt over je productbeschrijvingen als je zou hebben als je een Marketplace-verkoper was, wil je nog steeds letten op hoe je je inventaris uploadt.
  • Zorg ervoor dat je alle belangrijke informatie (merk, model, enz.) als eerste vermeldt.
  • Maak hoogwaardige afbeeldingen.
  • Overweeg demonstratievideo's op te nemen. Hoewel Walmart zijn best doet om ervoor te zorgen dat het verkeer naar jouw producten wordt geleid, moet je aan jouw kant werken om ervoor te zorgen dat jouw producten worden gezien.

Hoe word je goedgekeurd voor het Walmart DSV programma?

Walmart is berucht kieskeurig over wie het toelaat op zijn verkoopplatform en dat geldt ook voor het DSV-programma.

In de meeste gevallen heb je documenten nodig zoals belasting-ID-nummers, DUNS-nummers, een zakelijk adres zonder postbus, bankgegevens en nog veel meer. 

Bovendien moet je Walmart laten zien dat je een ervaren verkoper bent die uitblinkt in kwaliteitsproducten en uitzonderlijke klanten service. 

Is Drop shipping op Walmart winstgevend?

Als je net begint met het openen van een magazijn of het verkopen van grote hoeveelheden goederen, dan is Walmart dropship waarschijnlijk niet de juiste manier om winst te maken.

Om geld te verdienen met Walmart DSV, moet je veel inventaris aan hen verkopen.

Dit komt omdat, ondanks dat Walmart betaalt voor de verzending, het proces nog steeds waardevolle middelen zal gebruiken in termen van tijd en geld.

Walmart DSV zal waarschijnlijk het meest winstgevend zijn voor grotere, gevestigde magazijnverkopers die snel producten door het hele land kunnen verplaatsen, met minimale fouten. 

Kun je dropshippen en verkopen op de marktplaats van Walmart?

Je kunt zowel profiteren van het DSV-programma als verkopen op de marktplaats van Walmart, en sommige verkopers zijn ideaal opgezet om beide te doen.

Volgens de Walmart Supplier Help FAQ kun je echter niet hetzelfde product verkopen op de marktplaats en als onderdeel van je DSV-inventaris. 

Conclusie:

Het DSV-programma van Walmart is een geweldige kans voor gevestigde verkopers met bestaande magazijnruimte.

Door inventaris aan Walmart te verkopen tegen groothandelsprijzen en vervolgens operationele kosten laag te houden, kunnen verkopers een mooie winst maken, terwijl ze profiteren van het uitzonderlijke online bereik van Walmart.

Een reactie posten

0 Reacties