Heeft Amazon een telefoonnummer om te bellen? (+ Andere veelgestelde vragen)

 

Heeft Amazon een telefoonnummer om te bellen? (+ Andere veelgestelde vragen)

Hoewel Amazon bekend staat om het bieden van een betrouwbare service, hebben klanten soms hulp nodig bij het verwerken van bestellingen of hebben ze vragen over een product.

Klanten vragen zich daarom misschien af hoe ze contact kunnen opnemen met Amazon. Heeft Amazon dus een telefoonnummer, of bieden ze andere manieren voor klantenservice? Als je het wilt weten, blijf dan lezen!

Heeft Amazon een telefoonnummer om te bellen?

Amazon heeft een telefoonnummer voor klantenservice dat 24 uur per dag beschikbaar is. Klanten kunnen spreken met echte klantenservicemedewerkers van 3 uur 's ochtends tot 10 uur' s avonds PST en kunnen gebruik maken van automatische klantenservicerecords van 11 uur 's avonds tot 2 uur' s ochtends. Het telefoonnummer van Amazon is 1-888-280-4331 en is wereldwijd beschikbaar voor klanten.

Als je meer wilt weten over de andere methoden van klantenservice van Amazon en hoe klantenservice kan helpen bij het retourneren, terugbetalen en meer, blijf dan lezen voor meer feiten en tips! 

Hoe kan ik contact opnemen met de klantenservice van Amazon?

Om rechtstreeks contact op te nemen met de klantenservice, kunnen klanten het 1-800-nummer van Amazon 24 uur per dag, 7 dagen per week bellen. Bovendien kunnen klanten tijdens de openingstijden van 3 uur tot 10 uur 's avonds een persoon spreken en kunnen ze gebruik maken van vooraf opgenomen hulp van 11 uur tot 2 uur' s ochtends!

Klanten moeten echter wel rekening houden met een lange wachttijd bij het bellen van het klantenservicenummer van Amazon.

Gelukkig bieden ze echter een paar andere opties om hulp te krijgen.

Amazon biedt een live chat-functie op hun klantenservicepagina, waar klanten via directe berichten kunnen praten met een live klantenservicemedewerker.

Klanten moeten echter wel opmerken dat agenten die de live chat-functie gebruiken, niet gemachtigd zijn om bepaalde acties uit te voeren en kunnen aanbevelen dat klanten het 1-800-nummer bellen als ze een complex probleem hebben.

Heeft Amazon 24/7 klantenservice? 

Amazon biedt 24/7 klantenservice via hun websitechatfunctie en hun 1-800-nummer.

Klanten kunnen echter alleen live klantenservicemedewerkers bereiken van 3 uur tot 10 uur 's avonds PST. Van 11 uur tot 2 uur 's avonds PST kunnen klanten alleen gebruik maken van de bot-klantenservice van Amazon, die is geprogrammeerd in zowel de websitechatfunctie als via hun 1-800-nummer.

Als klanten dus een complex probleem hebben dat de hulp nodig heeft van een live agent, wordt hen geadviseerd om contact op te nemen met Amazon tijdens de late ochtend tot vroege avond, omdat dat de beste tijd is om een ​​live agent te bereiken.

Hoe kan ik een terugbetaling krijgen op Amazon? 

Klanten die een teruggave nodig hebben van Amazon kunnen hun Retourpagina gebruiken in plaats van contact op te nemen met een live klantenservicemedewerker!

Om een ​​terugbetaling aan te vragen, kunnen klanten het volgende doen:

  • Nadat ze zijn ingelogd op hun account, moeten klanten de pagina Uw bestellingen openen, beschikbaar aan de rechterkant van hun scherm
  • Na het vinden van de Bestellingen-pagina, zoek de bestelling die een terugbetaling vereist en selecteer de optie 'Probleem met de bestelling'
  • Selecteer een probleem uit de lijst en druk op de knop 'Terugbetaling aanvragen'
  • Voer eventuele relevante opmerkingen in het opmerkingenvak in en druk op 'Verzenden'

Klanten moeten er rekening mee houden dat het tot een week kan duren voordat Amazon een terugbetalingsverzoek beoordeelt en goedkeurt. Zodra Amazon zijn beslissing over de terugbetaling heeft genomen, stuurt Amazon een e-mail naar de klant die het verzoek heeft gedaan. 

Hoe kan ik een terugbetaling krijgen van Amazon als ik geen levering heb ontvangen?

Als een klant geen pakket ontvangt dat ze hebben besteld bij Amazon, kunnen ze een terugbetaling aanvragen en een claim indienen door naar Accounts & Lists> Uw account> Uw bestellingen te gaan.

Na het vinden van de pagina Uw bestellingen en het selecteren van de bestelling waarvoor ze een terugbetaling willen, kunnen klanten de optie 'Claim indienen / bekijken' selecteren.

In het eerste vak kunnen klanten uitleggen waarom ze een claim indienen en kunnen ze kiezen voor 'Terugbetaling aanvragen via A-Z-garantie' in het tweede vak.

Als klanten geen tijdige reactie ontvangen over hun A-Z Garantieclaim, kunnen ze meer directe hulp krijgen door contact op te nemen met het klantenservicenummer van Amazon. Krijg ik een terugbetaling als ik Amazon Prime annuleer?

Klanten die een Amazon Prime-account hebben aangemaakt, maar die geen gebruik hebben gemaakt van hun Prime-voordelen, komen in aanmerking voor een volledige accountterugbetaling.

Na het annuleren van hun account ontvangen klanten hun terugbetaling binnen 3-5 werkdagen.

Conclusie

Amazon heeft een 1-800 klantenservice-nummer beschikbaar 24/7 voor klanten wereldwijd. Van 3 uur 's ochtends tot 10 uur' s avonds PST kunnen klanten telefonisch spreken met een live klantenservicemedewerker.

Van 11 uur 's avonds tot 2 uur 's ochtends PST kunnen klanten gebruik maken van bot-klantenservice.

Naast hun 1-800-nummer biedt Amazon ook klantenservice via een live chat-functie op hun website. Tijdens openingstijden kunnen klanten chatten met een live klantenservicemedewerker en kunnen ze tijdens de buiten kantooruren van Amazon een bot gebruiken.

Een reactie posten

0 Reacties